Over Lucy Groen

Foto Lucy Groen

Na mijn studie in de Franse taal- en letterkunde, waar ik ook mijn eerstegraads onderwijsbevoegdheid haalde, kwam ik terecht in de journalistiek en communicatie. Eind jaren negentig startte ik mijn eigen tekstbureau.
Tijdens mijn carrière in communicatie en tekstproductie ben ik altijd bij het onderwijs betrokken gebleven door het geven van bijlessen Frans aan middelbare scholieren en als bijzitter bij mondelinge eindexamens.

Boek voor ouders

Het schrijven en mijn belangstelling voor het onderwijs, jongeren en opvoeding kwamen op een bijzondere manier samen bij het schrijven van mijn boek ´Pubers, en de kunst van het loslaten´, informatief boek voor ouders van jongeren.
Het schrijven van dit boek en de gesprekken met ouders, jongeren én met deskundigen op het gebied van opvoeding en jongeren, deden me realiseren dat ik mijn kennis en ervaring juist wilde inzetten voor deze groep.

Na het volgen van een opleiding tot faalangsttrainer, ben ik gestart met GRIP Studiebegeleiding voor faalangsttraining en studiebegeleiding. In de contacten met jongeren heb ik gemerkt hoezeer zij kunnen worstelen met onzekerheden. Onzekerheid in zijn algemeen, voor school, voor een bepaald vak, voor het geven van presentaties of onzekerheid over de beste manier waarop ze hun schoolwerk moeten indelen.

Mijn grote drijfveer is om scholieren en studenten inzicht in zichzelf te geven, praktische handvatten voor school of studie en van daaruit groeiend zelfvertrouwen.

Wie doet de begeleiding?

GRIP studiebegeleiding is Lucy Groen: een ervaren en enthousiaste coach voor jongeren die belemmeringen ervaren in hun school- of studieloopbaan. Mijn motto? ´Koppel nooit je eigenwaarde aan wat je presteert of wat je doet!´

Individuele aandacht

De kracht van de begeleiding bij GRIP zit in de individuele aandacht. Maatwerk is de sleutel tot succes en dus gaan we samen aan de slag om blokkades op te heffen en belemmeringen het hoofd te bieden.

Ook voor studenten

GRIP studiebegeleiding is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Ik richt mij niet alleen op de begeleiding van middelbare scholieren. Ook studenten die last hebben van faalangst of efficiënter willen leren studeren, zijn bij mij aan het juiste adres.