Afstand…zo gek nog niet

Langzamerhand ontvang ik weer leerlingen bij mij aan tafel. Op afstand, handjes wassen bij binnenkomst, tussen de leerlingen door even goed schoonmaken, alles volgens de richtlijnen. Fijn om mijn cliënten weer live in de ogen te kunnen kijken, die dimensie ontbrak toch wel tijdens de beeldbel-afspraken. En ook leerlingen en studenten geven aan het prettig te vinden weer langs te kunnen komen.

De ‘op-afstand samenleving’ zorgt ook voor een beeldspraak die ik regelmatig gebruik tijdens gesprekken. Het leren om eens op een afstandje te kijken naar de vraagstukken die voor je liggen. Even uit de cirkel van overtuigingen, twijfels en ‘beren op de weg’  stappen en de boel eens overzien op afstand. Niet meer tot je nek toe ondergedompeld in negatieve gedachten, maar er eens uitstappen en kijken hoe het er dan uitziet. En dan blijkt er vaak opeens wat meer overzicht te komen, blijken beren op de weg wat minder eng te zijn. Een voorzichtig gevoel van vertrouwen, twijfel over de twijfel, wat vaak leidt tot een positiever gevoel en het gevoel weer grip te krijgen op het eigen denken en leven.

Op afstand met elkaar omgaan, is het nieuwe normaal, zo wordt gezegd. Een onnatuurlijke situatie voor de mens die we hopelijk ooit weer kunnen afschaffen. Op afstand naar je problemen kijken, zou wat mij betreft direct het nieuwe normaal mogen zijn.

Wie doet de begeleiding?

GRIP studiebegeleiding is Lucy Groen: een ervaren en enthousiaste coach voor jongeren die belemmeringen ervaren in hun school- of studieloopbaan. Mijn motto? ´Koppel nooit je eigenwaarde aan wat je presteert of wat je doet!´

Individuele aandacht

De kracht van de begeleiding bij GRIP zit in de individuele aandacht. Maatwerk is de sleutel tot succes en dus gaan we samen aan de slag om blokkades op te heffen en belemmeringen het hoofd te bieden.

Ook voor studenten

GRIP studiebegeleiding is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Ik richt mij niet alleen op de begeleiding van middelbare scholieren. Ook studenten die last hebben van faalangst of efficiënter willen leren studeren, zijn bij mij aan het juiste adres.