Faalangst bij jongeren van 12 – 18 jaar

Ik had het zó goed geleerd en toen ik de toets maakte, wist ik opeens niets meer!

Bij de proeftoets wist ik alle antwoorden, maar ik haalde uiteindelijk voor de echte toets een onvoldoende. Ik snap er niets van!

Waarom zou ik nog mijn best doen, want hoe hard ik ook stamp, ik haal toch onvoldoendes.

Ik ben gewoon dom, ik kan het niet, ik wil niet meer naar school.

Komen deze uitspraken u bekend voor? Komt uw kind steeds vaker met onvoldoendes thuis terwijl het toch hard heeft geleerd? Zit uw kind niet lekker in zijn vel en begint het steeds meer zijn schoolwerk uit te stellen?

Dan kan het zijn dat uw kind faalangst heeft.

Huiselijke sfeer

Tijdens de gesprekken werken we aan een manier om faalangst te verminderen en om te gaan met negatieve gedachten. In korte tijd voelen kinderen zich beter en zelfverzekerder en gaan schoolresultaten vooruit.
De individuele en oprechte aandacht voor elk kind en de ongedwongen huiselijke sfeer waarin ik werk, zijn mijn handelsmerk. Geen kille zakelijke of schoolse omgeving, maar gewoon praten en werken aan de eettafel met een pot thee of een glas limonade binnen handbereik.
Jongeren voelen zich écht gezien en gehoord en dat maakt het samen werken aan de faalangst tot een soms pittige maar altijd plezierige en vaak verrassende ontdekkingstocht.

Zelfvertrouwen

Het is keer op keer mooi om te zien hoe jongeren inzicht krijgen in hun faalangst en de gedachten die daar aan ten grondslag liggen. Het inzicht geeft hen rust en meer zelfvertrouwen en met de zeer praktische oefeningen die we doen, komt een persoonlijke groei op gang. Binnen een relatief korte periode krijgt uw kind weer grip op school- of studiewerk, wat uiteindelijk leidt tot betere prestaties.

Meer informatie over mijn aanpak bij faalangst vindt u hier

 

Wie doet de begeleiding?

GRIP studiebegeleiding is Lucy Groen: een ervaren en enthousiaste coach voor jongeren die belemmeringen ervaren in hun school- of studieloopbaan. Mijn motto? ´Koppel nooit je eigenwaarde aan wat je presteert of wat je doet!´

Individuele aandacht

De kracht van de begeleiding bij GRIP zit in de individuele aandacht. Maatwerk is de sleutel tot succes en dus gaan we samen aan de slag om blokkades op te heffen en belemmeringen het hoofd te bieden.

Ook voor studenten

GRIP studiebegeleiding is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Ik richt mij niet alleen op de begeleiding van middelbare scholieren. Ook studenten die last hebben van faalangst of efficiënter willen leren studeren, zijn bij mij aan het juiste adres.