Mijn aanpak

De nadruk in mijn aanpak van faalangst ligt op het geven van inzicht in hoe faalangst kan ontstaan en wat je eraan kunt doen. Daarbij maak ik onder meer gebruik van de praktische en effectieve methodiek ´Lefgasten´. Een aanpak van faalangst die uitgaat van de leefwereld van jongeren.

Na een inventarisatie van de obstakels die een jongere ervaart, is het belangrijkste uitgangspunt om uitleg te geven over wat er in je lichaam gebeurt als je stress ervaart. Het gedrag dat daaruit voortkomt, behandelen we en daar komt altijd het punt van herkenning. Vanuit die herkenning gaan we werken aan herstel door middel van theorie gekoppeld aan praktische oefeningen die in het dagelijkse (school-) leven uitgevoerd kunnen worden.

Vaak spelen er meerdere aspecten als het niet lekker loopt op school: negatieve en onzekere gedachten over de eigen prestaties, gebrek aan overzicht en planning en soms ook sociale onzekerheid. Ik kijk naar de leerling/student als geheel en probeer samen met hem/haar oorzaken te vinden en oplossingen te bedenken. Daarbij maak ik gebruik van diverse methodieken zoals Teken je gesprek, Voice Dialogue, Zelf oplossingen bedenken.

´.

Wie doet de begeleiding?

GRIP studiebegeleiding is Lucy Groen: een ervaren en enthousiaste coach voor jongeren die belemmeringen ervaren in hun school- of studieloopbaan. Mijn motto? ´Koppel nooit je eigenwaarde aan wat je presteert of wat je doet!´

Individuele aandacht

De kracht van de begeleiding bij GRIP zit in de individuele aandacht. Maatwerk is de sleutel tot succes en dus gaan we samen aan de slag om blokkades op te heffen en belemmeringen het hoofd te bieden.

Ook voor studenten

GRIP studiebegeleiding is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Ik richt mij niet alleen op de begeleiding van middelbare scholieren. Ook studenten die last hebben van faalangst of efficiënter willen leren studeren, zijn bij mij aan het juiste adres.