Faalangst bij jongeren van 18 – 25 jaar

De druk om al mijn tentamens te halen, wordt me teveel en maakt me onzeker. Ik  mag niet falen!

Ik wil mijn ouders niet teleurstellen, zij betalen tenslotte mee aan mijn opleiding.

Binnenkort begint mijn stage, ik ben bang dat ik niet alles perfect weet en door de mand val.

 

Bij de overstap naar MBO/HBO- of universitaire opleiding, komen jongeren voor allerlei nieuwe taken en verantwoordelijkheden te staan. Druk vanuit de omgeving, maar tegenwoordig voor studenten ook zeker financiële druk, gecombineerd met twijfel over de eigen mogelijkheden, zorgt vaak voor flink wat spanning.
Heel begrijpelijk dat dit lang niet altijd goed gaat en dat jongeren soms het gevoel hebben vast te lopen. Het komt regelmatig voor dat faalangst een rol gaat spelen en studenten minder goed gaan presteren dan zij eigenlijk kunnen.

Er is iets aan te doen

Gelukkig is er zeker iets aan faalangst te doen. Tijdens de faalangsttraining werken we samen aan een manier om faalangst te verminderen en om te leren gaan met negatieve gedachten. In korte tijd voelen jongeren zich beter en zelfverzekerder en gaan studieresultaten vooruit.

De individuele en oprechte aandacht waarmee ik jongeren benader en de ongedwongen huiselijke sfeer waarin ik werk, zijn mijn handelsmerk. Geen kille zakelijke of schoolse omgeving, maar gewoon praten en werken aan de eettafel met een kop thee of koffie binnen handbereik.

Jongeren voelen zich écht gezien en gehoord en dat maakt het samen werken aan de faalangst tot een soms pittige maar altijd plezierige en vaak verrassende ontdekkingstocht.

Snel resultaat

Het is keer op keer mooi om te zien hoe jongeren inzicht krijgen in hun faalangst en de gedachten die daar aan ten grondslag liggen. Het inzicht geeft hen rust en meer zelfvertrouwen en met de zeer praktische oefeningen die we doen, komt een persoonlijke groei op gang. Binnen een relatief korte periode krijgen jongeren weer grip op hun studie, wat uiteindelijk leidt tot betere prestaties.

Meer over mijn aanpak van faalangst lees je hier.

Wie doet de begeleiding?

GRIP studiebegeleiding is Lucy Groen: een ervaren en enthousiaste coach voor jongeren die belemmeringen ervaren in hun school- of studieloopbaan. Mijn motto? ´Koppel nooit je eigenwaarde aan wat je presteert of wat je doet!´

Individuele aandacht

De kracht van de begeleiding bij GRIP zit in de individuele aandacht. Maatwerk is de sleutel tot succes en dus gaan we samen aan de slag om blokkades op te heffen en belemmeringen het hoofd te bieden.

Ook voor studenten

GRIP studiebegeleiding is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Ik richt mij niet alleen op de begeleiding van middelbare scholieren. Ook studenten die last hebben van faalangst of efficiënter willen leren studeren, zijn bij mij aan het juiste adres.