Wat biedt GRIP?

Faalangsttraining en/of studiebegeleiding

Een gemiddeld traject van studiebegeleiding of faalangsttraining duurt meestal circa 6 tot 8 weken, waarin een kennismakingsgesprek en een evaluatiegesprek. Bij de één is de oplossing immers dichtbij en relatief eenvoudig, bij de ander zal het wat langer nodig hebben, voordat veranderingen zijn gemaakt. Tijdens het traject onderhoud ik zonodig het contact met de ouders om aan te geven hoe lang ik denk dat er nodig zal zijn.

GRIP verzorgt geen huiswerkbegeleiding, maar alleen korte en effectieve studiebegeleidingstrajecten. Jongeren krijgen inzicht in waar hun eigen aanpak tekort schiet en ontvangen advies en tips op het gebied van effectief studeren, concentratie en motivatie.

Workshop (eind)examenstress

De workshop (eind)examenstress geeft jongeren inzicht in hoe stress ontstaat en hoe je het zelf aan kunt pakken. Begrippen als faalangst, uitstelgedrag, perfectionisme worden behandeld. De deelnemers krijgen advies voor hun specifieke situatie en krijgen (leer)tips mee naar huis. De workshop duurt ca. 2,5 uur.

Voorlichting faalangst op scholen

GRIP verzorgt presentaties op scholen over faalangst. Een korte, heldere voorlichtingsbijeenkomst die ouders/docenten inzicht geeft in wat faalangst nou precies is, hoe je het herkent en wat je er aan kunt doen, ook in preventieve zin. Ideaal voor ouderavonden of studiedagen voor docenten.

Wie doet de begeleiding?

GRIP studiebegeleiding is Lucy Groen: een ervaren en enthousiaste coach voor jongeren die belemmeringen ervaren in hun school- of studieloopbaan. Mijn motto? ´Koppel nooit je eigenwaarde aan wat je presteert of wat je doet!´

Individuele aandacht

De kracht van de begeleiding bij GRIP zit in de individuele aandacht. Maatwerk is de sleutel tot succes en dus gaan we samen aan de slag om blokkades op te heffen en belemmeringen het hoofd te bieden.

Ook voor studenten

GRIP studiebegeleiding is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Ik richt mij niet alleen op de begeleiding van middelbare scholieren. Ook studenten die last hebben van faalangst of efficiënter willen leren studeren, zijn bij mij aan het juiste adres.