Wat is faalangst

Faalangst is presteren onder je niveau omdat de druk om goed te presteren je denkvermogen blokkeert. Veel jongeren tobben dagelijks met hun schoolwerk of studieverplichtingen. Soms is dat tijdelijk en voor een bepaald vak, maar soms zijn de problemen structureel en gaan de resultaten voor toetsen en examens steeds verder omlaag.

Verwachtingen

Van kinderen wordt tegenwoordig steeds meer verwacht en vooral dat ze het op school goed doen. Soms wordt die druk hen teveel en gaan zij onder hun niveau presteren. Hoe hard ze ook hun best doen, op het beslissende moment (een toets, een presentatie) kunnen ze niet meer goed nadenken en scoren ze een veel lager cijfer dan ze eigenlijk waard zijn.
Niet vreemd dat kinderen aan zichzelf gaan twijfelen, verdrietig worden of juist boos. Kinderen trekken zich terug of vertonen juist opvallend druk of zelfs agressief gedrag. Vaak gaat faalangst ook gepaard met fysieke klachten als buikpijn of hoofdpijn.
En niet zelden komt er een moment dat een kind het leren steeds meer gaat uitstellen of uiteindelijk zelfs opgeeft.
Daar waar jongeren het zelf al niet begrijpen, is het voor ouders soms ook niet te begrijpen wat er gaande is. Zijn zien slechts hun kind dat steeds minder lekker in zijn of haar vel komt te zitten, terwijl een gesprek daarover moeizaam is.

Contact

Herkent u bovenstaande voorbeelden, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. In een vrijblijvend telefoongesprek kunnen we bespreken of ik u en uw kind verder kan helpen. Ik bied individuele faalangsttraining, uitgaand van de belemmeringen zoals uw zoon of dochter  die ervaart.

Wie doet de begeleiding?

GRIP studiebegeleiding is Lucy Groen: een ervaren en enthousiaste coach voor jongeren die belemmeringen ervaren in hun school- of studieloopbaan. Mijn motto? ´Koppel nooit je eigenwaarde aan wat je presteert of wat je doet!´

Individuele aandacht

De kracht van de begeleiding bij GRIP zit in de individuele aandacht. Maatwerk is de sleutel tot succes en dus gaan we samen aan de slag om blokkades op te heffen en belemmeringen het hoofd te bieden.

Ook voor studenten

GRIP studiebegeleiding is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Ik richt mij niet alleen op de begeleiding van middelbare scholieren. Ook studenten die last hebben van faalangst of efficiënter willen leren studeren, zijn bij mij aan het juiste adres.