Voor studenten: steuntje in de rug bij scriptie

Het einde van de studie is in zicht…je bent ‘nog maar’ een scriptie verwijderd van het behalen van dat felbegeerde bachelor- of masterdiploma. Nog een paar maanden en dan ben je klaar!

En dan…loop je vast…

 

Het lukt maar niet om een onderwerp te bepalen. Of na een eerste flitsende start krijg je geen woord meer op papier. Of je blijft juist steken in het maar blijven zoeken naar en raadplegen van bronnen. Je moet immers alles over jouw onderwerp hebben gelezen?

Het begeleidingstraject vanuit je opleiding schiet voorbij en jij houdt het niet meer bij. Of de begeleiding sluit niet goed aan op jouw behoeften.

Bijna dagelijks krijg je vragen van familie en vrienden wanneer je nou klaar bent en wat je erna gaat doen. En jij? Jij weet het even niet meer, hoe kom je hier ooit nog uit? Hoe fijn is het dan om eens aan tafel te zitten met iemand die zonder enige oordeel en met frisse blik samen met jou gaat kijken waarom je bent vastgelopen. Niet om problemen te benoemen, maar om oplossingen te vinden en het proces weer op gang te brengen.

Meestal zijn een paar afspraken genoeg om de focus weer goed te krijgen en aan de hand van tips, overzichten en planningen weer aan de slag te gaan. In dat traject hou ik uiteraard de vinger nog aan de pols, zolang dat nodig is. Dat verschilt per student, maar het doel is altijd: inzicht krijgen in de oorzaak van je blokkade, oplossingen vinden en zo snel als mogelijk met een gerichte focus (verder) werken aan je scriptie.

Ook als het denkproces (weer) lekker op gang is en het schrijven gaat goed, ben ik beschikbaar om concept-versies te lezen op grammatica, spelling en structuur.

Heb je dus een steuntje in de rug nodig bij het schrijven van je (eind)scriptie, aarzel niet om contact met me op te nemen om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

 

Wie doet de begeleiding?

GRIP studiebegeleiding is Lucy Groen: een ervaren en enthousiaste coach voor jongeren die belemmeringen ervaren in hun school- of studieloopbaan. Mijn motto? ´Koppel nooit je eigenwaarde aan wat je presteert of wat je doet!´

Individuele aandacht

De kracht van de begeleiding bij GRIP zit in de individuele aandacht. Maatwerk is de sleutel tot succes en dus gaan we samen aan de slag om blokkades op te heffen en belemmeringen het hoofd te bieden.

Ook voor studenten

GRIP studiebegeleiding is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Ik richt mij niet alleen op de begeleiding van middelbare scholieren. Ook studenten die last hebben van faalangst of efficiënter willen leren studeren, zijn bij mij aan het juiste adres.