Ouderavond over pubers…en de kunst van het loslaten

 

Nog op zoek naar een aansprekend thema voor uw ouderavond?

Het loslaten van pubers is voor veel ouders lastig. Aan de ene kant gun je ze de vrijheid, aan de andere kant is er zorg dat ze toch in zeven sloten tegelijk lopen. Maken ze hun huiswerk wel als jij er niet steeds op blijft letten? Hoe zit het met uitgaan en drank en drugs? Zijn ze zich voldoende bewust van de gevaren van het internet? En als jij er niets van zegt, zouden ze dan ook nog eens stoppen met gamen en whatsappen?

Al deze punten en meer komen aan de orde op de interactieve ouderavond die ik verzorg voor middelbare scholen. Een avond waarin ouders met elkaar in gesprek kunnen gaan over tal van dilemma´s waar zij tegenaan lopen. Verbieden of maar laten gaan? Controleren of ze de vrijheid bieden? Grenzen stellen of afspraken maken? Ouders weten vaak meer dan ze zelf denken en kunnen elkaar ook heel goed adviseren. Herkenning en uitwisseling van ervaringen zijn de kracht van deze avond. Onderlinge verbondenheid tussen ouders is vaak de extra opbrengst.

Uitgangspunt van de avond is mijn boek ´Pubers…en de kunst van het loslaten´. Voor dit boek interviewde ik deskundigen op tal van gebieden. Tijdens deze avond zal ik ingaan op de tips en adviezen die zij geven over bijvoorbeeld internet, het omgaan met geld, huiswerk en uitgaan. Maar voor mijn boek sprak ik ook met pubers zelf, om ook eens een blik op hún gedachtewereld te kunnen werpen.

Om te horen hoe de leerlingen van uw school tegen het loslaten aankijken, heb ik een vragenformulier ontwikkeld dat in de weken voorafgaand aan de ouderavond via school (op basis van anonimiteit) in een aantal klassen wordt uitgedeeld. Op de ouderavond presenteer ik de resultaten en krijgt u een indruk van hoe leerlingen tegen al die onderwerpen aankijken. Het levert vaak leerzame, verrassende en soms hilarische tips en adviezen op.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw school? Graag licht ik de mogelijkheden van deze ouderavond en de daaraan verbonden kosten toe in een telefonisch of persoonlijk gesprek. Voor meer informatie of het reserveren van een avond:

 Lucy Groen/ tel: 070 324 27 28/ mail: info@gripstudiebegeleiding.nl

 

 

Ouderavond ´Pubers…en de kunst van het loslaten´ samengevat:

-mogelijkheid tot schriftelijke enquête onder leerlingen (anoniem)

-ouderavond van ca. 2 uur

-presentatie resultaten enquête leerlingen

-presentatie tips en adviezen deskundigen over pubers en loslaten

-onderlinge gedachtenuitwisseling tussen ouders over een aantal onderwerpen (evt. in samenspraak met ouderraad/school te bepalen)

-samenvatting van de discussies, tips en adviezen

-mogelijkheid tot aanschaf boek ´Pubers…en de kunst van het loslaten´ met ouderavond-korting

Wie doet de begeleiding?

GRIP studiebegeleiding is Lucy Groen: een ervaren en enthousiaste coach voor jongeren die belemmeringen ervaren in hun school- of studieloopbaan. Mijn motto? ´Koppel nooit je eigenwaarde aan wat je presteert of wat je doet!´

Individuele aandacht

De kracht van de begeleiding bij GRIP zit in de individuele aandacht. Maatwerk is de sleutel tot succes en dus gaan we samen aan de slag om blokkades op te heffen en belemmeringen het hoofd te bieden.

Ook voor studenten

GRIP studiebegeleiding is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Ik richt mij niet alleen op de begeleiding van middelbare scholieren. Ook studenten die last hebben van faalangst of efficiënter willen leren studeren, zijn bij mij aan het juiste adres.