Thema-avonden en workshops

De afgelopen weken een aantal presentaties, workshops en ouderavonden gegeven en wat een energie krijg je daarvan! Voor zeer uiteenlopende groepen vertelde ik de ene keer over faalangst en over hoe je daar iets kunt doen, een andere keer ging ik (naar aanleiding van mijn boek) in gesprek over het soms zo moeilijke loslaten van je puber.

En ondanks dat de groepen zo verschillend waren (o.a. een netwerkavond voor vrouwen, een rotary-gezelschap, ouderavond op een middelbare school), overal is er de nauwe betrokkenheid met die pubers en hun soms zo moeilijk peilbare gedrag. En elke keer bleek ook weer de kracht van het gezelschap zelf: halen en brengen staat voor mij centraal op deze avonden en dus kunnen de deelnemers elkaar ook adviseren en ondersteunen.

En zo werden er tips uitgewisseld over huiswerk, uitgaan, communicatie maar ook over onzekerheid en vertrouwen krijgen in jezelf. Bleken ouders van wat oudere pubers prima adviseurs voor de nog ‘ beginnende’  ouders van brugklassers en bleken vooral de reacties van pubers zelf heel nuttig en verrassend. Door op middelbare scholen aan de vooravond van de ouderavond een enquete te houden onder de pubers over diverse onderwerpen, kregen de ouders een spiegel voorgehouden. Soms amusant, soms zelfs hilarisch, maar altijd informatief en vaak ook geruststellend. Zo blijken pubers heel goed te weten dat ze grenzen nodig hebben en het ook helemaal niet erg te vinden dat hun ouders willen dat ze bereikbaar zijn als ze uitgaan. Zomaar een greep uit de antwoorden die werden gegeven op de vragen die ik hen stelde.

Voor mij zijn dit soort avonden de kers op de taart van mijn werk. Ze brengen mij in contact met de praktijk van elke dag: met de ouders die zich soms afvragen of ze het allemaal wel goed doen met hun pubers en met de pubers zelf die ook regelmatig vraagtekens in hun leven tegenkomen. En na elke avond ben ik voldaan maar tegelijkertijd vol energie om de volgende dag weer hard aan de slag te gaan.

 

foto zaal plus podium hofstad

ouderavond Hofstad Lyceum

 

Ook een ouderavond/thema-avond/workshop over het loslaten van pubers of over faalangst houden?  Neem gerust contact op voor een programma op maat:  info@gripstudiebegeleiding.nl of 0628520759.

 

Wie doet de begeleiding?

GRIP studiebegeleiding is Lucy Groen: een ervaren en enthousiaste coach voor jongeren die belemmeringen ervaren in hun school- of studieloopbaan. Mijn motto? ´Koppel nooit je eigenwaarde aan wat je presteert of wat je doet!´

Individuele aandacht

De kracht van de begeleiding bij GRIP zit in de individuele aandacht. Maatwerk is de sleutel tot succes en dus gaan we samen aan de slag om blokkades op te heffen en belemmeringen het hoofd te bieden.

Ook voor studenten

GRIP studiebegeleiding is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Ik richt mij niet alleen op de begeleiding van middelbare scholieren. Ook studenten die last hebben van faalangst of efficiënter willen leren studeren, zijn bij mij aan het juiste adres.