‘Pubers…en de kunst van het loslaten’

Sinds 23 september is mijn boek ‘Pubers…en de kunst van het loslaten’ verkrijgbaar via internet (www.mijnbestseller.nl/opvoeding en www.bol.com ) en te bestellen bij boekhandels. Ik ben trots op het uiteindelijke resultaat en hoop dat ik er veel ouders een steuntje in de rug mee kan geven.

Een boek voor ouders van pubers…dát wilde ik vier jaar geleden gaan schrijven. En dat heb ik ook gedaan! Waarom? Omdat ik me realiseerde dat het soms een wat eenzame ‘strijd’ is die je als ouders voert.

Een strijd tegen jezelf vooral, want waarom heb je soms zo weinig geduld als je kind een dag voor zijn toets pas een boek openslaat? Waarom lig je ‘s-nachts uren wakker als hij gaat stappen, terwijl je weet dat je een verstandig kind hebt dat echt niet in zeven sloten tegelijk loopt? Waarom wind je je zo op als hij zich verslaapt en dan schijnbaar achteloos op zijn dooie akkertje naar school fietst? (vul hier gerust je eigen voorbeelden aan…)

Natuurlijk, je deelt je zorgen, je ergernissen, je opwinding, je blijdschap met vrienden, collega’s en familie, maar toch…er zijn regelmatig momenten dat je je echt afvraagt of het allemaal goed zal komen en vooral of jij het allemaal wel goed doet.

In mijn boek vinden ouders niet alleen veel informatie over tal van onderwerpen waar je als ouders van pubers mee te maken krijgt. Maar ook relativering en humor in mijn columns en de illustraties van kunstenaar Fieke Ypma. Daarnaast geven pubers inzicht in hun denkwereld.

Meer informatie over mijn nieuwe boek vind je onder het kopje Over Grip bovenaan deze pagina.

Leave a Reply


Wie doet de begeleiding?

GRIP studiebegeleiding is Lucy Groen: een ervaren en enthousiaste coach voor jongeren die belemmeringen ervaren in hun school- of studieloopbaan. Mijn motto? ´Koppel nooit je eigenwaarde aan wat je presteert of wat je doet!´

Individuele aandacht

De kracht van de begeleiding bij GRIP zit in de individuele aandacht. Maatwerk is de sleutel tot succes en dus gaan we samen aan de slag om blokkades op te heffen en belemmeringen het hoofd te bieden.

Ook voor studenten

GRIP studiebegeleiding is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Ik richt mij niet alleen op de begeleiding van middelbare scholieren. Ook studenten die last hebben van faalangst of efficiënter willen leren studeren, zijn bij mij aan het juiste adres.